fbpx

Fürdőszoba

#1 BETON – BURKOLÓLAP, FALAZAT – CSEMPE / FÜRDŐSZOBA

PRIMER ALFA – ÖNTERÜLŐ ALJZATKIEGYENLÍTŐ – DUO FLEX

Slide Elastické lepidlo
a hydroizolace
Kiváló minőségű, vízszigetelésre
is alkalmas ragasztó
PREMIUM S200 nebo
RAPID S400
Önterlő aljzatkiegyenlítő a
magasságkülönbségek kiegyenlítésére
Elastiké lepidlo
a hydroizolace
Kiváló minőségű ragasztó a második
rétegbe, burkolólap ragasztásához
PRIMER ALFA Egykomponensű
záróalapozó
PRIMER ALFA Függőleges falon is alkalmazható
egykomponensű záróalapozó
Elastické lepidlo
a hydroizolace
Kiváló minőségű, vízszigetelésre
is alkalmas ragasztó
Elastické lepidlo
a hydroizolace
Kiváló minőségű ragasztó
csemperagasztáshoz
PRIMER ALFA Egykomponensű
záróalapozó

ALKALMAZÁS » BETON » BURKOLÓLAP » FALAZAT » CSEMPE / FÜRDŐSZOBA

– vízszintes megoldás –

LÉPÉS #1

A PRIMER ALFA egykomponensű záróalapozót ecsettel, illetve hengerrel kell felhordani a megtisztított, szilárd aljzatrétegre. Száradás után (kb. 2-3 óra) felhordható az önterülő aljzatkiegyenlítő.

LÉPÉS #2

Keverje el ivóvízben a PREMIUM S200 vagy RAPID S400 önterülő aljzatkiegyenlítőt. Öntse a keveréket az aljzatra a 2–30 mm-es magasságkülönbségek kiegyenlítéséhez. Terítse szét a felhordott anyagot alumíniumléc, simítókanál, esetleg tüskés henger segítségével – így távozik a fölös levegő, és kiegyenlítődik a réteg. Az anyag a páratartalomtól és a hőmérséklettől függően körülbelül 12 óra alatt szárad meg.

LÉPÉS #3

Hordjon fel újabb réteg PRIMER ALFA egykomponensű záróalapozót az önterülő aljzatkiegyenlítőre. Ez az anyag nedvszívásának egységesítésére és ún. tapadóhíd létrehozására szolgál a rétegek között. A felhordás ugyanúgy történik, mint az 1. lépésben.

LÉPÉS #4

Hordja fel a ragasztás mellett vízszigetelő réteg kialakítására is szolgáló DUO-FLEX L8600 anyagot a simítókanál sima oldalával (max. 1–2 mm-es rétegben). A vízszigetelő rétegnek hibátlannak és végig egyenletesnek kell lennie.

LÉPÉS #5

A páratartalomtól és a hőmérséklettől függően 24 óra elteltével ugyancsak DUO-FLEX L8600 használatával leragaszthatja a csempét vagy burkolólapot. A ragasztóréteget fogas simítóval hordja fel; a fogak ideális mérete 4×4 mm, a maximális méret 8×8 mm.

– függőleges megoldás –

LÉPÉS #6

A PRIMER ALFA egykomponensű záróalapozót ecsettel, illetve hengerrel kell felhordani a megtisztított, szilárd aljzatrétegre. A termék függőleges falak alapozására is használható.

LÉPÉS #7

Hordja fel a ragasztás mellett vízszigetelő réteg kialakítására is szolgáló DUO-FLEX L8600 anyagot a simítókanál sima oldalával (max. 1–2 mm-es rétegben) ugyanúgy, mint a 4. lépésben. A vízszigetelő rétegnek hibátlannak és végig egyenletesnek kell lennie.

LÉPÉS #8

A páratartalomtól és a hőmérséklettől függően 24 óra elteltével ugyancsak DUO-FLEX L8600 használatával leragaszthatja a csempét vagy burkolólapot ugyanúgy, mint az 5. lépésben. A ragasztóréteget fogas simítóval hordja fel; a fogak ideális mérete 4×4 mm, a maximális méret 8×8 mm.


A fenti leírás csupán tájékoztató jellegű. Minden egyes termékhez mellékeljük a szükséges utasításokat, a technikai és biztonsági adatlapokon megtalálhatók a részletes információk.